OWASP.

OWASP-richtlijnen worden steeds belangrijker. Hoe veilig is jouw digitale oplossing?

Intro.

Voldoen aan de OWASP-richtlijnen is steeds vaker een harde eis bij het ontwikkelen van een digitale oplossing. We zien dit bij Good News al regelmatig terugkomen in briefings. En dat is een logische ontwikkeling. Steeds meer organisaties zijn zich ervan bewust dat goede beveiliging voor een nieuwe website, platform of app heel belangrijk is.

Staat beveiliging bij jou ook hoog op de agenda? Wil je weten wat de OWASP-richtlijnen precies zijn? Of ben je benieuwd hoe wij hier bij Good News als digitaal bureau mee omgaan? Ik neem je er graag in mee in dit artikel.  

Wat is OWASP?

OWASP staat voor Open Web Application Security Project en is een online community met experts uit de digitale industrie. Binnen deze community worden procedures, artikelen, methodes, technieken, documentatie en tools ter beschikking gesteld waarmee je een website, platform, online omgeving of andere digitale tool zo goed mogelijk beveiligt. Er wordt breed gekeken naar veiligheid, bijvoorbeeld op het gebied van architectuur, ontwerp, development, implementatie en gebruik.  

 Bij veiligheid voor software kun je denken aan weerbaarheid tegen hackers en het voorkomen van datalekken. Maar ook aan de waarborging van privacy. In de OWASP-lijst staan risico’s genoemd als authenticatiefouten, falende controle op rollen en rechten, configuratiefouten en onvoldoende logging en monitoring. 

Bij Good News. volgen we de informatie over veiligheid op de voet omdat de mogelijkheden tot het waarborgen van veiligheid maar ook de gevaren en risico’s zich continu blijven ontwikkelen. We werken ook veel voor de zorg, en dus met patiëntgegevens. We willen onze klanten kunnen verzekeren dat dit soort data veilig is. Voor ons is het garanderen van veiligheid bij de ontwikkeling van digitale oplossingen dus heel belangrijk, een basisvoorwaarde. Om die reden voldoet Good News. ook al enige tijd aan de ISO-normering.  

OWASP Good News.

Neem contact op met ons.

Wil jouw organisatie graag hulp betreft OWASP? Neem gerust contact op. Wij helpen je graag verder!

Chris
Contact! Let's talk!