Universal Analytics Data

Wist je dat jouw Universal Analytics data per 1 juli volledig zal verdwijnen als je niets doet?

Google Analytics 4 (GA4) vervangt Universal Analytics en is nu de standaard voor digitale analyses. Toch zien we dat veel organisaties nog steeds hun Universal Analytics-data gebruiken voor vergelijkingen. Maar wist je dat deze data volledig zal verdwijnen als je niets doet?

GA4 is al een tijdje onderweg en heeft een scala aan nieuwe mogelijkheden geïntroduceerd, zoals een event-driven model, flexibeler privacybeheer en voorspellende analyses. Deze nieuwe functies en mogelijkheden sluiten beter aan bij de behoeften van website-eigenaren en marketeers, terwijl GA4 het stokje heeft overgenomen van Universal Analytics. Ondanks deze ontwikkelingen blijven veel organisaties nog steeds vertrouwen op de gegevens van Universal Analytics.

Echter zullen op 1 juli 2024 alle rapporten van Universal Analytics definitief offline gaan. Dit betekent dat als je nog geen back-up hebt gemaakt, al je waardevolle gegevens verloren zullen gaan. Ook zullen vanaf 1 juli alle klanten de toegang verliezen tot de interface en API van Universal Analytics.

Geen zorgen, wij staan klaar om je te helpen! Door je gegevens handmatig te exporteren, kun je ze veiligstellen voor de toekomst.

afbeelding analytics

Tips voor het exporteren van Universal Analytics data.

Het exporteren van UA-data kan complex zijn voor veel organisaties, daarom delen we graag een paar tips om je op weg te helpen:
  • Exporteer niet de statistiek ‘Gebruikers’. Gebruik in plaats daarvan ‘Sessies’ en ‘Nieuwe gebruikers’ om een correct beeld te behouden.

  • Vermijd het exporteren van percentages zoals bouncepercentage en conversiepercentage. Exporteer in plaats daarvan de ruwe aantallen en bereken de percentages in Looker Studio.

  • Exporteer de totale sessieduur in plaats van gemiddelde sessieduur. Bereken het gemiddelde in Looker Studio voor accurate resultaten.


Met deze tips kun je je Universal Analytics-gegevens beter veiligstellen en zorgen voor betrouwbare historische data. Heb je jouw gegevens al opgeslagen?

Als je vragen hebt of hulp nodig hebt bij het exporteren van je data, staan we bij Good News voor je klaar. Samen zorgen we ervoor dat je waardevolle gegevens behouden blijven en je zonder zorgen gebruik kan maken van GA4.

Samen gaan we voor Good News.

Hulp nodig bij het overzetten van Universal Analytics Data? Neem contact op met Chris!    

Afbeelding Chris

Nog meer Goed Nieuws?

Google Consent Mode v2.

Strengere regels rondom de waarborging van privacy van de websitebezoeker: Wat betekent dit voor jouw organisatie?

Contact! Let's talk!