Drie vragen aan lead developer Sam
Drie vragen aan lead developer Sam.
Over Sam
Met 14 jaar ervaring, waaronder 5 jaar als lead developer bij Good News, is Sam dé technische spil achter complexe digitale platformen. Hij bepaalt de technische architectuur, begeleidt collega’s en zorgt dat kwaliteit, veiligheid en performance altijd topprioriteit zijn. Met zijn scherpe blik, uitgebreide expertise en talent voor samenwerking vertaalt hij uitdagende wensen naar slimme, duurzame oplossingen die écht impact maken.
Wat was tot nu toe je favoriete project om aan te werken, en waarom?
“Dat is momenteel Auto Recycling Nederland (ARN). Het is een maatschappelijk relevant project dat draait om duurzaamheid en recycling. Technisch gezien is het uitdagend: we verwerken jaarlijks een half miljoen kentekens, gekoppeld aan systemen als het RDW en een data warehouse.
Daarbij spelen complexe rollen en rechten een grote rol. Het platform draait al jaren, wordt continu doorontwikkeld en heeft impact op uiteenlopende gebruikers: van importeurs, garages en inzamelaars tot ARN zelf en de (financiële) administratie van al deze partijen. Voor mij is het de perfecte mix van maatschappelijke relevantie en technische uitdaging waar ik me helemaal in kan vastbijten.”
Welke ontwikkelingen in jouw vakgebied moeten anderen echt in de gaten houden?
“Je ontkomt er niet aan: AI is natuurlijk dé ontwikkeling van dit moment. Het kan veel werk ondersteunen en versnellen, maar er zitten ook risico’s aan.
Zelf gebruik ik AI ook, maar altijd met een kritische blik. Ik wil precies snappen wat het doet, wat er mis kan gaan en wat de impact is. Ervaring, scherpe prompts en tools als vulnerabilityscans en automatische tests zijn onmisbaar om kwaliteit te waarborgen. AI is een slimme manier om te ontlasten én te leren, zolang je het maar op de juiste manier inzet.”
Wat is jouw tip aan partners om bugs snel op te lossen?
“Mijn belangrijkste tip: pak niet alleen de bug zelf aan, maar graaf door naar de onderliggende oorzaak. Symptoombestrijding zorgt ervoor dat dezelfde bug snel weer terugkomt op andere plekken.
Wij voegen waar mogelijk automatische tests toe die voorkomen dat een bug opnieuw opduikt. Pas wanneer al deze tests slagen, wordt de update aangeboden op de acceptatieomgeving. Zo voorkom je frustratie bij gebruikers en zorg je voor een stabiel en betrouwbaar platform. Snel bugs fixen is belangrijk, maar kwaliteit moet áltijd voorop staan.”
Benieuwd naar wat Good News voor jouw organisatie kan betekenen?
Neem vandaag nog contact op en ontdek hoe wij jouw organisatie kunnen laten groeien.