ARN.

Op naar een circulaire toekomst met een efficiënt en schaalbaar portaal.

Bezoek het portaal

De groei van het aantal elektrische auto’s in Nederland gaat hand in hand met een toenemende stroom van afgedankte autobatterijen en accu’s. Hoe zorg je voor een slim en vloeiend proces voor veilige verwerking van dit potentieel gevaarlijke afval?

Auto Recycling Nederland.

Auto Recycling Nederland (ARN) is al meer dan 30 jaar de motor achter autorecycling in Nederland. Als spin in het web van de recycleketen maken ze zich sterk voor en circulaire economie. Nu het elektrische wagenpark groeit en de verkrijgbaarheid van grondstoffen steeds meer onder druk staat, is hergebruik van batterijen niet alleen slim maar ook noodzakelijk. ARN geeft ze een tweede leven, en krijgt het voor elkaar om 70% van het gewicht van alle autobatterijen duurzaam te hergebruiken.

Samen vonden we een oplossing die we hebben geïntegreerd in een nieuw aanmeldportaal voor autobatterijen. Ontdek hieronder hoe dit efficiënte, schaalbare platform verder gaat dan de gebruikelijke recyclingpraktijken.


De vraag.
Gestroomlijnde administratie voor een groeiende afvalstroom

Tot voor kort was het aanmelden van afgedankte autobatterijen een handmatig en tijdrovend administratief proces, dat begon te wankelen door de alsmaar stijgende aantallen. Om dat probleem aan te pakken hebben we samen met ARN een volledig nieuw geautomatiseerd aanmeldportaal voor accu’s en batterijen ontwikkeld dat niet alleen efficiënt is, maar ook nog eens naadloos aansluit op behoeften van de verschillende gebruikers. Van particulier tot demontagebedrijf en importeur.

elektrisch laden

Onze aanpak.
Van naar automatisch

Digitalisering speelt een grote rol in het efficiënt beheren en verwerken van grote ladingen informatie. Dat is voor afvalstromen niet anders. In plaats van te vertrouwen op handmatige procedures hebben we een platform ontworpen dat de inzameling, aanmelding en recycling van afgedankte autobatterijen stroomlijnt voor iedereen die een rol speelt in het proces. Dit nieuwe portaal bespaart ARN niet alleen enorm veel tijd; het is namelijk ook schaalbaar om de continu veranderende vraag aan te kunnen.

Slimme koppelingen

Dankzij integratie met de RDW-database kunnen belangrijke gegevens als het chassisnummer en kenteken in een handomdraai gecontroleerd worden. 

Geïntegreerde exportfunctie

De interface is specifiek ontworpen voor naadloze aansluiting op ERP (Enterprise Resource Planning)- en BI (Business Intelligence)-systemen, waardoor het verwerken van data een stuk eenvoudiger wordt.

selecteer je automerk

Persoonlijke dashboards

De verschillende gebruikersgroepen van het portaal hebben nu elk hun eigen dashboard. Of je nu een garage runt of autodealer, importeur of inzamelaar bent: je hebt een gepersonaliseerde accountomgeving met daarin een overzicht van je aangemelde batterijen en de status van het proces. Zo kan informatie sneller worden opgevraagd, worden verwachtingen gemanaged en weet je precies wat er met je batterij(en) gebeurt.

persoonlijk dashboard

Duidelijk, clean design

 Het portaal is voorzien van een functioneel en doelgericht design. Zo is elke handeling intuïtief, raakt geen enkele gebruiker de weg kwijt en worden stappen succesvol en compleet afgerond. 

batterij opgaven arn

Het resultaat.
Duurzame digitale innovatie

Nadat de ontwikkeling van het portaal is er een pilotfase gestart met een selectie van dealers, waarna we hun eerste feedback hebben verwerkt voor de officiële lancering van het portaal. Maar: een project stopt voor ons niet zodra we het hebben opgeleverd. De digitale wereld ontwikkelt zich razendsnel, en door te experimenteren en testen kunnen we continu bijsturen om bestaande processen te blijven optimaliseren. Dankzij die nazorg en een fijne, nauwe samenwerking met ARN zorgen we ervoor dat het portaal een succes blijft. 

Samen gaan we voor Good News.

Wil jij je werk efficiënter maken? Of wil je sparren over een idee wat je hebt? Neem contact op met Rob!

Afbeelding Rob

Nog meer goed nieuws.

Hartstichting.

Een overzichtelijk, op maat gemaakt API-dashboard voor reanimatiecursussen.

Amphia.

Het gebruiksvriendelijke digitale verlengstuk van het fysieke ziekenhuis. Veilig, betrouwbaar en toegankelijk voor iedereen.

Mantelzorgtest.

Een slimme tool die mantelzorgers helpt inzicht te krijgen in hun belasting en een steun in de rug biedt met praktische tips.

Contact! Let's talk!