Fuentes.

Een uitnodigend en inspirerend platform vol passie voor nieuwe en bestaande cursisten.

Sinds 2002 maakt Fuentes vanuit het centrum van Rotterdam de Spaanse taal toegankelijk voor cursisten in heel Nederland. Ze bieden een cursusaanbod in 30 steden en werken samen met scholen in Valencia, Sevilla, Madrid, Málaga en Cádiz. Het online platform speelt hierin een sleutelrol.

In een rap tempo Spaans leren.

Bij Fuentes draait het allemaal om het aanbieden van Spaanse taalcursussen in een rap tempo. De noodzaak voor een geüpdatete, multifunctionele website was hoog. Binnen het eerste uur na de lancering was het effect al duidelijk: zes nieuwe inschrijvingen.

De vraag: een platform met pit

Bij Fuentes draait het allemaal om het aanbieden van Spaanse taalcursussen in een rap tempo. De verouderde website van Fuentes voldeed niet meer aan de hedendaagse behoeften, dus was er een nieuw, dynamisch platform nodig dat kon informeren, inspireren, nieuwe cursisten kon verwelkomen en bestaande cursisten kon voorbereiden op hun cursussen.

responsive design

Onze aanpak: ¡Una colaboración intensiva!

Aan de hand van meerdere brainstormsessies werd een concept- en product-backlog ontwikkeld, waarbij alle stakeholders - cursisten, docenten en interne medewerkers - hun inbreng hadden. Functionaliteiten varieerden van het verstrekken van algemene informatie tot het inzien van roosters en lesmaterialen. Dankzij directe communicatie en wederzijdse betrokkenheid werd het een fijne, intensieve samenwerking. Fuentes was ‘klant aan huis’ bij ons kantoor in Breda. 

Het resultaat: muy bien!

De nieuwe website ademt een Spaanse sfeer die perfect aansluit op het snelle tempo van de Fuentes-cursussen. Het resultaat is een platform dat niet alleen de Spaanse taal en cultuur viert, maar ook praktisch en toegankelijk is voor alle gebruikers. Binnen één uur na de lancering konden we al zes nieuwe inschrijvers verwelkomen. Dat is wel een toast waard. 

Contact! Let's talk!