Bartiméus.

Een toegankelijke en overzichtelijke website voor mensen met een visuele beperking

Voor de 300.000+ mensen in Nederland met een visuele beperking is goede begeleiding essentieel. Alles wordt een uitdaging als je slechtziend of blind bent. Daarom hebben we met Bartiméus een toegankelijke website ontwikkeld die de digitale ervaring voor deze mensen drastisch verbetert. 

Bartiméus.
100% leven

Bartiméus begeleidt mensen die slechtziend of blind zijn, en helpt jong en oud met de vraagstukken die hun beperking met zich meebrengt. De organisatie zorgt ervoor dat ze het leven kunnen leiden dat bij hen past en is er voor iedereen met een visuele beperking. Voor alle leeftijden en elke levensfase. En voor iedereen die zich persoonlijk of professioneel voor hen inzet. Dat doen ze door het geven en aanbieden van persoonlijk advies, hulpmiddelen, ondersteuning en kennisoverdracht. Met één belangrijke kanttekening: hoe dit alles gebeurt, bepalen cliënten zelf.     

De vraag.
Digitale handvatten voor blinden en slechtzienden

Na eerder te hebben samengewerkt aan de 'Werken bij’-website van Bartiméus, zijn we nu aan de slag gegaan met hun nieuwe corporate site. De uitdaging? Een even toegankelijke als inzichtelijke site creëren die de identiteit van Bartiméus uitstraalt én mensen met een visuele beperking verder kan helpen.

website braille leesregel computer

Onze aanpak.
Via innovatie naar inclusie

We hebben in nauw overleg met de organisatie gekozen voor een multisite-oplossing, wat inhoudt dat de basis van de site al grotendeels bestond, de websites vanuit één CMS bestuurd kan worden en tegelijkertijd geüpdatet kan worden. Dat zorgt niet alleen voor extra gebruiksgemak en efficiënt beheer, maar ook voor het behoud van de eigen look & feel van beide websites. Bovendien is het kostenbesparend, omdat we features die we in het eerdere project hebben gebouwd gemakkelijk konden hergebruiken. Daarnaast kunnen de nieuw ontwikkelde elementen - zoals pageparts - nu ook worden ingezet binnen het bestaande 'Werken bij'-platform.

Omdat we carte blanche kregen voor de ontwikkeling van het platform hebben we uitgebreid stil kunnen staan bij de strategie en de resultaten van het eindgebruikersonderzoek dat we hebben gedaan. Zo konden we denken in oplossingen en een sterke basis creëren die antwoord geeft op belangrijke vragen. Bijvoorbeeld: Hoe kan het platform bijdragen aan de organisatiedoelstellingen van Bartiméus? Aan welke eisen en wensen het platform volgens eindgebruikers moet voldoen? En hoe realiseren we een website die gestructureerd en gebruiksvriendelijk is?

Met de scrum-methodiek zijn we het ontwikkeltraject ingegaan, waarin we heldere user stories hebben geschreven en eventuele risico's en vertragingen in kaart hebben gebracht om een soepel ontwikkelproces te waarborgen. Na slechts twee sprints hebben we een digitaal product gerealiseerd dat exact aansluit op de behoeften van de verschillende gebruikers en de doelen van Bartiméus.

waar kunnen we je mee helpen?

Het resultaat.
Drempelvrije digitale zorg

Het resultaat van onze samenwerking met Bartiméus is een nieuwe, gebruiksvriendelijke en vooral toegankelijke (drempelvrije) corporate website die de identiteit van Bartiméus ademt. De site is gebaseerd op drie belangrijke pijlers:

  1. Toegankelijkheid

  2. Informatievoorziening

  3. Gebruiksvriendelijkheid

Bij Good News. zijn we blij met de samenwerking met Bartiméus en de positieve impact die we kunnen maken op het leven van mensen met een visuele beperking. Door nauw samen te werken, te luisteren naar de behoeften van Bartiméus en gebruik te maken van onze expertise in digital health, hebben we een oplossing ontworpen waar we trots op zijn.

Samen gaan we voor Good News.

Wil jij je werk efficiënter maken? Of wil je sparren over een idee wat je hebt? Neem contact op met Chris!

Afbeelding Chris

Nog meer Goed Nieuws.

Hartstichting.

Een overzichtelijk, op maat gemaakt API-dashboard voor reanimatiecursussen.

Mantelzorgtest.

Een slimme tool die mantelzorgers helpt inzicht te krijgen in hun belasting en een steun in de rug biedt met praktische tips.

Amphia.

Het gebruiksvriendelijke digitale verlengstuk van het fysieke ziekenhuis. Veilig, betrouwbaar en toegankelijk voor iedereen.

Contact! Let's talk!