TanteLouise.

Hoe we de complexe zoektocht naar passende ouderenzorg overzichtelijk hebben gemaakt.

De druk op de zorg groeit, en het vinden van een passende zorglocatie voor ouderen is de afgelopen jaren complexer en stressvoller geworden. Daarom hebben we samen met TanteLouise een gebruiksvriendelijk platform ontworpen dat de zoektocht naar goede zorg aanzienlijk makkelijker maakt.

TanteLouise.
Overzichtelijke ouderenzorg

TanteLouise is een toonaangevende ouderenzorgorganisatie in het westen van Brabant. Met een netwerk van 16 woonzorglocaties, inclusief verpleeghuizen, een hospice en een geriatrisch revalidatiecentrum die plek bieden aan 1300 patiënten en bewoners, zorgen ze voor mensen die niet meer zelfstandig kunnen wonen. Of dat nu komt door ouderdom of hersenaandoeningen als dementie, niet-aangeboren letsel of Korsakov. TanteLouise biedt intramurale zorg, gespecialiseerde behandelingen, begeleiding en zinvolle dagbestedingen. Zo helpen ze vandaag net dat stukje mooier maken met warme, liefdevolle zorg. Waar thuis ook is. 


De vraag.
Hoe versimpel je de zoektocht naar passende zorg?

Het vinden van zorg die past bij de zorgbehoeften en persoonlijke wensen van ouderen is een spannende, stressvolle zaak. Een cruciale beslissing ook, voor de ouderen zelf én hun mantelzorgers. Het gaat namelijk niet alleen om het vinden van het juiste zorgpakket en de benodigde faciliteiten, maar ook om het vinden van een warme plek waarin de iemand zich thuisvoelt. TanteLouise was op zoek naar een gebruiksvriendelijke manier om die zoektocht te versimpelen, en om dit groeiende probleem aan te pakken zijn we samen uitgekomen bij een volledig nieuw multisite-platform.

elektrisch laden

Onze aanpak.
Centraal beheer digitale rondleidingen

De zorgproblemen van vandaag zijn morgen helaas nog niet verdwenen. Daarom kozen we voor een schaalbare, toekomstgerichte oplossing waarbij we aandacht hebben besteedden aan: 

Slimme stappen vooruit

  • Centraal beheer: We ontwierpen een gebruiksvriendelijk CMS waarmee zowel de nieuwe bedrijfswebsite als alle bestaande websites beheerd kunnen worden. Dat zorgt voor eenvoud, kosten- en tijdsbesparing en maakt het ook mogelijk om in de toekomst nieuwe websites gemakkelijk toe te voegen.

  • Speels design: Samen met onze collega's van Weekend Creative Agency hebben we een dynamisch en uniek ontwerp voor de website gemaakt. We hebben ervoor gekozen om subtiele animaties en een speelse benadering te gebruiken om het dynamische, ietwat eigenzinnige karakter van TanteLouise te weerspiegelen.
Robotzorg good news

Gebruiker centraal

  • Gebruiksvriendelijke navigatie: Door filtermogelijkheden op basis van zorgtype en locatie te implementeren, kunnen bezoekers nu gemakkelijk de meest geschikte locaties vinden.

  • ISO-gecertificeerd: 
    TanteLouise is ISO-gecertificeerd, een erkenning van hun toewijding aan kwaliteit en veiligheid in de zorg. Daarom was het van essentieel belang dat de oplossingen die wij voor TanteLouise ontwikkelden ook aan die strenge standaarden voldoen

gebruiker centraal good news.

Samen sterker.

Maar: we wilden verder gaan dan alleen het bieden van feitelijke informatie. Daarom hebben we bezoekers ook de mogelijkheid gegeven om digitaal de sfeer te proeven. Ze kunnen nu inzicht krijgen in de verhalen van huidige TanteLouise-bewoners, maar ook de mensen die er werken, de faciliteiten, omgeving en activiteiten die er worden georganiseerd. Dat geeft een rond en vollediger beeld van wat het werkelijk betekent om bij TanteLouise te wonen. 

Voor de technische uitwerking hebben we intensief samengewerkt met de product owner en projectleider van TanteLouise. Al scrummend zijn we tot een sterk digitaal product gekomen en hebben we verschillende verbeteringen kunnen doorvoeren in de eindfase.

Het resultaat.
Sneller navigeren naar de juiste zorg

Het resultaat? Een gebruiksvriendelijke, warme en drempelvrije website die volledig voldoet aan gestelde vereisten voor toegankelijkheid en informatiebeveiliging. De gebruiksvriendelijkheid is flink verbeterd, zowel voor bezoeker als medewerkers, en bovendien heeft TanteLouise nu zelf de vrijheid om nieuwe pagina's op te zetten die blijvend geoptimaliseerd kunnen worden. 


Met de nieuwe navigatie- en filtermogelijkheden kunnen bezoekers gemakkelijk relevante informatie vinden en mantelzorgers sneller contact opnemen. En dat is van groot belang in de zorgsector. De nieuwe site heeft bovendien de zichtbaarheid van TanteLouise verhoogd, met een aanzienlijke verbetering van hun score op vergelijkingssites.


De implementatie van het platform heeft ook effect gehad op interne processen van TanteLouise, want door de strategische inrichting van de contactpagina worden bezoekers rechtstreeks naar de juiste plek geleid. Dat heeft geleid tot efficiëntieverbeteringen voor het contactcenter, de recepties én de communicatieafdeling van TanteLouise. Een echte win-win dus.

Contact! Let's talk!