ARN.
Op naar een circulaire toekomst met een efficiënt en schaalbaar portaal.
Een overzichtelijk, op maat gemaakt API-dashboard voor reanimatiecursussen.
Bij de Hartstichting draait alles om het redden van levens. Dat doen ze onder andere door talloze cursussen bij tal van partners in heel Nederland te geven. En daarbij is een efficiënt en centraal informatiebeheersysteem een essentiële tool. Ontdek hoe we samenwerkten om een op maat gemaakt API-dashboard te ontwikkelen dat naadloze administratie mogelijk maakt voor al hun reanimatieonderwijs.
De Hartstichting zet zich al bijna 60 jaar in met een duidelijke missie: iedereen een gezond hart, want daarmee haal je meer uit het leven. Ze willen mensen langer en gezonder laten leven door in te zetten op preventie, bewustwording, snellere hulp in spoedsituaties en innovatief onderzoek voor verbetering van behandelingen. Door Nederlanders te helpen hun hart te leren kennen en er goed voor te zorgen, probeert de stichting de kwaliteit van leven te verbeteren en het aantal hart- en vaatziekten drastisch te verminderen.
Om haar levensreddende reanimatie- en AED-cursussen te faciliteren, werkt de Hartstichting samen met reanimatiepartners in heel Nederland. Van buurthuizen tot verenigingen en EHBO-posten. Die partners zijn vrijwilligers zonder winstoogmerk, en de cursussen worden door professionele instructeurs gegeven op zo'n 300 locaties in heel Nederland. Om dat grote netwerk van vrijwilligers en instructeurs te ondersteunen, was er behoefte aan een centraal informatiebeheersysteem. Daarmee kunnen alle partners makkelijk en op consistente wijze hun cursistenadministratie bijhouden. Dat biedt niet alleen inzicht in de deelnemers en het slagingspercentage, maar ook in het cursusaanbod over het gehele land.
Om dit voor elkaar te krijgen hebben we een API (Application Programming Interface)-dashboard ontwikkeld dat als centraal informatiebeheersysteem gebruikt wordt door de Hartstichting en haar partners.
Met het dashboard kunnen reanimatiepartners hun cursistenadministratie eenvoudig en consequent beheren, en kunnen ze bijvoorbeeld zien wie er betaald heeft of wie er geslaagd is.
De koppeling van het nieuwe dashboard met het cursusaanbod biedt (potentiële) cursisten een eenvoudig en actueel overzicht van beschikbare (herhalings)cursussen.
Onze expertise in API-constructie resulteerde in een centraal data-dashboard waarin alle cursusgegevens worden opgeslagen en uitgewisseld. Partners kunnen hun eigen gegevens checken en beheren, met extra functies zoals het exporteren van data, het verzenden van e-mails (naar groepen of individuen) en de FAQ's.
Met een duidelijke wensenlijst, kraakheldere API-richtlijnen en al aanwezige kennis van de scrum-methodiek binnen de Hartstichting, waren alle ingrediënten aanwezig voor een succesvol en soepel verloop van het project. Inmiddels wordt het op maat gemaakte dashboard al jaren naar tevredenheid gebruikt door de stichting en haar partners. Maar, we gaan verder dan het initiële ontwikkelingsproces. Want we blijven samenwerken om nieuwe functies toe te voegen, essentiële upgrades uit te voeren om het systeem actueel, veilig en gebruiksvriendelijk te houden.
Heb je een uitdaging in digital health? Of wil je sparren over een idee wat je hebt. Neem contact op met Chris.