Heyleys.

Een platform voor kankerpatiënten om klinische onderzoeken en mogelijkheden tot extra behandelkansen te vinden.

Ga naar heyleys.nl

De medicijnen van morgen worden vandaag al getest

Dankzij nieuwe kennis en technologie ontstaan er steeds betere medicijnen en behandelingen tegen kanker. Die vooruitgang kan alleen geboekt worden door de nauwe samenwerking van wetenschappers, de farmaceutische industrie, artsen en patiënten. 

Nog nooit in de geschiedenis waren er zoveel nieuwe medicijnen in ontwikkeling als vandaag. Maar tegelijkertijd ontstaan er nieuwe knelpunten. Door toegenomen bureaucratie en regelgeving - en door de toename van het aantal onderzoeken - verloopt deelname aan klinisch onderzoek een stuk moeizamer. De informatie over nieuwe onderzoeken en medicijnen komt lastig (en veelal te weinig) bij de patiënt terecht. Daarbij wordt het ook steeds moeilijker om patiënten met een bepaalde afwijking te vinden die aan een bepaald onderzoek kunnen deelnemen.

Hoe zorgen we ervoor dat alle kankerpatiënten de kans krijgen om deel te nemen aan naar medicijn- en behandelingsonderzoeken als ze dat willen? 

Heyleys - pill

Toegang tot deelname aan klinisch onderzoek verbeteren

Het korte antwoord? De toegang tot klinisch onderzoek verbeteren zodat elke patiënt een kans en keuze heeft om deel te nemen aan klinisch onderzoek. En daar wil de organisatie iClusion zich met hart en ziel voor inzetten. Door middel van een volledig nieuw publiekelijk platform maakt iClusion het verschil voor patiënten. En dat mochten wij samen met iClusion ontwikkelen.  

Het platform kreeg een bijzondere identiteit: Heyleys (bedacht door Fitzroy). De naam is een ode aan de wetenschap en toonaangevende wetenschappers. Zij schrijven letterlijk met hun handschrift de naam van het platform. Benieuwd welke wetenschappers dat zijn en hoe dat in zijn werk ging? Bekijk hier de video hiernaast.    

Video - ode aan de wetenschap

Een agile aanpak

Samen met iClusion creëerden we een professioneel en veilig digitaal platform dat patiënten - en hun naasten -  gemakkelijke, betrouwbare en gestandaardiseerde toegang biedt tot informatie over alle klinische onderzoeken voor de diagnose kanker in Nederland. Ook voor dit project gebruikten we de scrum-methodiek. Dat zorgde voor een nauwe en prettige samenwerking met een goede snelheid en hoge kwaliteit. 

Tijdens de 0-sprint (de allereerste fase van scrum waarin veel voorbereiding wordt getroffen voor de daadwerkelijke ontwikkeling) zijn de gewenste functionaliteiten in kaart gebracht. Ondertussen ging collega-bureau Weekend Creative Agencies aan de slag met het UX (user experience) -design om uiteindelijk tot de unieke, strakke en gebruiksvriendelijke grafische vormgeving te komen. Vervolgens hebben onze developers in twee sprints het platform ontwikkeld en zorgde de Handpicked collega's van Fingerspitz voor online zichtbaarheid.  

Continue doorontwikkeling

Na het initiële project hebben we in samenwerking met iClusion diverse waardevolle uitbreidingen gerealiseerd voor het Heyleys-platform. Een belangrijke mijlpaal was de ontwikkeling van de Belgisch-Franse Heyleys-website. Deze site is qua vormgeving en gebruikservaring vrijwel identiek aan de Nederlandstalige versie, maar heeft een aangepast studieaanbod. Dankzij de integratie van de nieuwe Trial Eye API kan Heyleys nu hun volledige portfolio van studies presenteren aan verschillende landen. Als kers op de taart hebben we ook de Nederlandse versie verder geoptimaliseerd om de gebruikerservaring te verrijken.

Het (bijzondere) resultaat

Binnen een kort tijdsbestek realiseerden we samen een gebruiksvriendelijk, laagdrempelig en goed werkend platform dat publiekelijk toegankelijk is, inclusief een duidelijke en betrouwbare zoekmachine. Dankzij een naadloze integratie met Trial Eye, het professionele platform dat door wetenschappers en artsen wordt gebruikt om klinisch onderzoeken op te starten en patiënten te includeren of verwijzen, wordt direct alle informatie over beschikbare klinische onderzoeken vindbaar in Heyleys. Zo maakt Heyleys het voor alle patiënten met kanker mogelijk om klinische onderzoeken te vinden en eventuele deelname bespreekbaar te maken met hun behandelend arts. Artsen kunnen vervolgens via Trial Eye weer actie ondernemen voor hun patiënten, zoals het opstarten van een onderzoek, includeren of een verwijzing.

Heyleys voldoet aan de wensen en behoeften van de gebruikers, iets dat wordt onderstreept door het bezoekersaantal van 7000 gebruikers binnen slechts een maand. Het platform biedt patiënten in begrijpelijke taal toegang tot een breed scala aan klinische studies, waardoor ze meer zeggenschap en inzicht krijgen in aanvullende behandelopties. Dit heeft een enorme positieve impact op het leven van kankerpatiënten en is van onschatbare waarde voor hen en hun families.

Video - Heyleys resultaat

Samen gaan we voor Good News.

Wil jij je werk efficiënter maken? Of wil je sparren over een idee wat je hebt? Neem contact op met Chris!

Afbeelding Chris
Contact! Let's talk!