Bruynzeel.

Een platform dat niet alleen consumenten aantrekt, maar hen ook inspireert en motiveert tot actie.

Bekijk de website.

Bruynzeel had de wens om een platform te laten creëeren dat consumenten aantrok en motiveerde tot actie. Met verschillende functionaliteiten zagen we een snelle toename van interacties en een stijging van het aantal afspraken met maar liefst 7%. Hoe we dit hebben bereikt? ↓

Bruynzeel.

De keuken die werkt

Sinds de oprichting in 1897 heeft Bruynzeel een rijke geschiedenis van vakmanschap en innovatie opgebouwd, waardoor het een vertrouwd keukenmerk is geworden in zowel de professionele als de consumentenmarkt. Met een focus op duurzaamheid, kwaliteit en functionaliteit heeft Bruynzeel zich gepositioneerd als een toonaangevende speler.

bruynzeel keuken

De vraag.

Merkpropositie in het hoofd en hart

In de zoektocht naar een krachtig platform, was de missie van Bruynzeel om consumenten niet slechts aan te trekken, maar ook te inspireren en te motiveren. Het doel? Het transformeren van anonieme websitebezoekers tot showroombezoekers. Dit vereiste een platform dat niet alleen inspirerend en interactief was, maar ook effectief de kernwaarden van Bruynzeels nieuwe merkpropositie aan het publiek communiceerde.

Onze aanpak.

Om een sterk platform vol inspiratie en interactie neer te zetten, is er nauw samengewerkt met onze collega agencies binnen Handpicked: Weekend en Bluebird day. Samen hebben we het platform tot in de puntjes uitgewerkt, waarbij niet alleen alles er aantrekkelijk uitziet, maar ook volledig soepel werkt! Ook onze collega’s van Fingerspitz hebben dankzij hun expertise in online marketing geholpen met de online zichtbaarheid van Bruynzeel.

Bekijk onze volledige aanpak hier
bruynzeel aanpak

Een van de belangrijke elementen van het platform is de moodboard maker, waarmee klanten hun eigen moodboard kunnen samenstellen, geïnspireerd raken en uiteindelijk gemotiveerd worden om een afspraak te maken. Hierdoor zijn klanten goed voorbereid voor een afspraak en kunnen medewerkers nauwkeurig advies verstrekken.

Daarnaast is er een keukenplanner toegevoegd, waarmee consumenten online in een paar eenvoudige stappen hun ideale keuken kunnen ontwerpen. Na het ontwerpen kan er meteen een afspraak worden gemaakt en kun je een vrijblijvende offerte ontvangen voor de eigen ontworpen keuken. Dit blijkt een ideale oplossing voor de klant!

Resultaat. 

Dankzij de nauwe samenwerkingen met mede-handpicked agencies Weekend, Bluebird dayFingerspitz en natuurlijk de klant zelf, hebben we een platform samengesteld dat de consument moeiteloos door alle fasen van de sales funnel leidt. Elk touchpoint is met zorg ontworpen en draagt bij aan het uiteindelijke succes. Dankzij functionaliteiten zoals de moodboard maker, de keukenplanner en de mogelijkheid om inspiratieboeken te downloaden, inspireren en motiveren we consumenten. Zo hebben maar liefst 28% van alle online boekingen die via de moodboardmaker zijn gemaakt, geleid tot succesvolle orders, waarmee deze functie een belangrijk onderdeel van het platform is geworden.

Alle stappen, van oriëntatie tot het maken van een afspraak, worden goed in de gaten gehouden en geanalyseerd. Dit heeft geresulteerd in een platform dat optimaal bijdraagt aan het succes en consumenten die volledig voorbereid en enthousiast naar de Bruynzeel-winkel kunnen gaan!

Samenwerking ontwikkeling.

Bij Good News streven we ernaar om onze klanten te ondersteunen en te helpen met het bereiken van de doelstellingen gedurende elke fase van onze samenwerking. We blijven voortdurend werken aan het begrijpen van de diverse doelgroepen en het ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten gebaseerd op de beschikbare data en trends vanuit de markt. Dit leidt tot een hechte samenwerking waarbij de klant volledig wordt betrokken bij elke stap van het proces. Samen met onze mede-handpicked agencies Weekend, Bluebird day en Fingerspitz, helpen we onze klanten om hun doelen te realiseren en het platform te blijven optimaliseren zodat het volledig klaar is en meegaat met de digitale toekomst!

bruynzeel

Benieuwd naar wat Good News voor jouw organisatie kan betekenen?

Neem contact met ons op en ontdek hoe wij jou kunnen helpen om de digitale ambities van jouw organisaties waar te maken. 

Afbeelding Chris

Nog meer Goed Nieuws? 

ARN.

Op naar een circulaire toekomst met een efficiënt en schaalbaar portaal.

Kwalitaria.

Eén look-and-feel voor een recruitmentplatform en een franchisenemers-platform.

Eneco.

Samen met Eneco hebben we hun interne werkzaamheden efficiënter gemaakt. Wil je weten hoe, lees dan snel door.

Contact! Let's talk!